Activity

 • Humphries Horn posted an update 3 months, 3 weeks ago

  "> Het vaccin van Oxford/AstraZeneca is goedgekeurd door de Medicines and Healthcare Regulatory Agency (MHRA), wat betekent dat tientallen miljoenen mensen binnen het VK de mogelijkheid zullen hebben om gevaccineerd te worden.

  Begin december werd het vaccin van Pfizer/BioNtech goedgekeurd, en in het hele VK zullen vaccinaties plaatsvinden, maar hoe werken de totaal verschillende vaccins die momenteel over de hele wereld worden toegediend, en hoe lang duurt het voordat ze effect sorteren?

  Meld u aan voor onze dagelijkse e-nieuwsbrief

  De i-publicatie minimaliseer door het lawaai

  Sorry, er lijken wat problemen te zijn. Probeer het later nog eens.

  Hoe werkt het vaccin van Oxford/AstraZeneca?

  http://www.ultimate-guitar.com/u/markhuber3 Het vaccin maakt gebruik van een verzwakt, onschuldig, model van een typisch virus waarvan werd ontdekt dat het chimpansees een verkoudheid bezorgt. Het virus is eerder gebruikt voor de productie van vaccins tegen de griep, het Zika-virus en het Midden-Oosten respiratoir syndroom (MERS).

  Het virus is genetisch gemodificeerd zodat het in mensen kan groeien, en wetenschappers hebben de genetische instructies voor het coronavirus spike proteïne (dat het nodig heeft om cellen binnen te dringen) overgebracht naar het vaccin.

  Wanneer het vaccin in het menselijk lichaam komt, dringt het de cellen binnen en maakt het gebruik van de genetische code om het spike-eiwit van het coronavirus te leveren.

  Door een immuunrespons op te wekken, heeft het lichaam nu het immuunsysteem klaargestoomd om het coronavirus aan te vallen als het de lichaamsorganen infecteert.

  Hoe werkt het vaccin van Pfizer/BioNtech?

  De dubbele vaccins van Pfizer en Moderna zijn vaccins op basis van boodschapper-RNA (mRNA).

  Een mRNA-vaccin verschilt van standaardvaccins omdat het uitsluitend gebruik maakt van de genetische code van het virus, in plaats van te worden geproduceerd met behulp van verzwakte vormen van het virus.

  Het vaccin wordt in het lichaam geïnjecteerd, dringt de cellen binnen en instrueert hen antigenen aan te maken. De antigenen worden vervolgens door het immuunsysteem herkend, zodat het zich kan voorbereiden op de strijd tegen het coronavirus.

  Omdat er geen virus nodig is om dit vaccin aan te maken, kan de productie een stuk sneller verlopen.

  Hoe werkt het Moderna-vaccin?

  Het Moderna-vaccin kan een mRNA-vaccin zijn, wat betekent dat het geen coronavirus bevat en geen infectie kan veroorzaken.

  Het vaccin maakt gebruik van een beetje genetische code die het immuunsysteem traint om het spike-eiwit op het oppervlak van het coronavirus te herkennen, zodat het klaar is om de eigenlijke factor aan te vallen als die zich aandient.

  Hoe werkt het Gamaleya-vaccin (Spoetnik V)?

  http://www.instructables.com/member/huberborregaard4/ Het Russische vaccin Gamaleya (Spoetnik V) werkt op dezelfde manier als het Oxford-vaccin, en uit de eerste resultaten van november blijkt dat het voor tweeënnegentig procent werkzaam zou kunnen zijn.

  Het vaccin maakt gebruik van een onschuldig virus dat genetisch is gemodificeerd om op het coronavirus te lijken. Het vaccin zou twee doses vereisen, maar in tegenstelling tot het Pfizer-vaccin hoeft het niet bij lage temperaturen te worden bewaard.

  Wat gebeurt er met uw lichaam als u een coronavirusvaccin krijgt?

  Covid-19 vaccins zijn ontworpen om uw lichaam te leren het coronavirus te bestrijden en te destabiliseren.

  Na de injectie heeft uw lichaam tijd nodig om de instructies van het vaccin te ‘leren’ en een beschermingssysteem op te bouwen. Dit systeem zal dan in staat zijn het coronavirus met succes af te weren, waardoor uw besmettingskansen worden beperkt.

  Dit gebeurt niet van de ene dag op de andere, dus technisch gezien bent u niet meteen immuun na de vaccinatie.

  Hoe lang duurt het voordat een vaccin werkt?

  Over het algemeen begint de bescherming tegen het virus zeven tot 10 dagen na de vaccinatie.

  Het Pfizer/BioNtech-vaccin moet in twee doses worden toegediend, en de immuniteit begint zeven tot tien dagen na de tweede dosis.

  Van vaccins die in één dosis worden toegediend, wordt aangenomen dat het ongeveer 29 dagen duurt voordat uw lichaam immuniteit opbouwt tegen Covid-19.

  Hoe lang blijft het vaccin werkzaam?

  Dating startpagina We hebben geen idee hoe lang de bescherming van het vaccin zal duren, en het kan variëren tussen totaal verschillende vaccins.

  Vaccinproducenten onderzoeken momenteel manieren om de doeltreffendheid van een vaccin te verhogen zodat het een langere immuunbescherming biedt dan een natuurlijke infectie met het coronavirus.

Skip to toolbar